Hvordan virker solbriller med UV filter?

Alle vores solbriller har fuld UV beskyttelse. Læs mere om hvordan det virker og hvorfor det gavner dine øjne her.

 

UV beskyttelse – hvad betyder det?

Lysspektret er stort og indeholder mange forskellige farver og frekvenser. Kun en lille del af dem kan opfanges af det menneskelige øje. I den usynlige del af spektret ligger for eksempel infrarød og ultraviolet.

Når du bruger et par solbriller med UV filter, betyder det, at intet af det usynlige, ultraviolette lys slipper igennem linsen. Den er nemlig særligt behandlet til at frasortere præcis den del af lysspektret.

Ultraviolet lys bliver normalt inddelt i to kategorier, som du sikkert har hørt om: UVA og UVB.

UVA har en længere bølgelængde og er for eksempel kendt for at ælde huden, mens UVB har en kortere bølgelængde og højere energiniveau. Det er UVB, som gør din hud brun og giver dig D-vitamin.

 

Hvorfor er UV beskyttelse vigtigt?

Du har måske tænkt over, hvorfor UV beskyttelse er så vigtigt? Er UV lys skadeligt for det menneskelige øje?

Nej, faktisk ikke. Der er nemlig ultraviolet lys over det hele. Vores øjne får masser af ultraviolet stråling hver eneste dag. Solen udsender nemlig naturligt UV lys. Så hvis det var direkte skadeligt for os, ville vi ikke kunne gå uden for en dør uden beskyttelsesbriller på.

Det er altså ikke det ultraviolette lys i sig selv, der er skadeligt. Faktisk bidrager det med flere forskellige positive effekter, for eksempel D-vitamin og som et middel mod vinterdepression.

Men der er også flere negative effekter ved for meget UV lys til øjnene. På kort sigt kan man opleve rødsprængte eller sviende øjne. På længere sigt kan man udvikle lidelser som:

  • Grå stær
  • AMD
  • Lysskyhed
  • Læsebesvær

Det er altså mere mængden af UV lys, som er problematisk. Hvis man opholder sig ude i solen hele dagen uden beskyttelse, bliver man både solskoldet og udsætter sine øjne for rigtig meget UV lys. Huden beskyttes med solcreme, mens øjnene har brug for solbriller med UV filter.

 

Ultraviolet lys kommer fra solen og er overalt omkring os. Det har både skadelige og gavnlige effekter.

 

Hvordan virker solbriller med UV filter?

Solbriller med UV filter er behandlet på en særlig måde, som gør at linsen kun tillader det synlige lys at slippe igennem. Lysstråler bevæger sig lidt ligesom lydbølger, når de rejser gennem luften. UV lys ligger på en højere frekvens end det synlige lys, og derfor bølger de på en særlig måde. Solbriller UV filter er designet således, at UV lysets bølger ikke kan passere igennem, men bliver stoppet på linsen. Derfor når de altså aldrig ind til din nethinde.

Der er to mærker, som du skal kigge efter, hvis du vil sikre dig, at dine briller har fuld UV beskyttelse. Det er CE-mærket og UV400-mærket. De betyder egentlig det samme, den ene er blot europæisk, mens den anden benyttes andre steder i verden. Begge mærker garanterer, at brillen lever op til de vedtagne standarder. Alle vores briller har mindst ét af disse mærker.

Solbriller UV beskyttelse

Se efter et af disse mærker på dine solbriller,
så er du sikker på at linsen har fuld UV beskyttelse.

 

Hvor meget koster et par solbriller med UV filter?

Her hos os fører vi kun solbriller med UV filter. Og alle vores solbriller har i øvrigt også polaroide linser. Så du er sikker på at få fuld UV beskyttelse, når du køber et par briller her hos os.

Det bedste er, at solbriller med UV filter ikke behøver koste en formue. Faktisk finder du Danmarks billigste solbriller med UV filter her hos os. Samtidig er kvaliteten helt i top, så du får et par solbriller, som holder dig længe.

Beskyt dine øjne mod for meget UV lys allerede fra i dag med et par af vores solbriller med UV filter.

 


Solbriller med UV filter
Se udvalg →


Natkørebriller med UV filter
Se udvalg →

Videre læsning

Du kan evt. læse mere hos Louis Nielsen, hvor det forklares, hvorfor billige solbriller beskytter øjnene præcis lige så godt som dyre designerbriller: https://www.louisnielsen.dk/stillede-sporgsmal/er-billige-solbriller-lige-saa-gode-som-designersolbriller

Her kan du også læse om hvorfor Netdoktor anbefaler solbriller med UV beskyttelse: https://netdoktor.dk/nyheder/billige-solbriller-kan-skade-oejnene.htm

 

Se også