Top 10 kendte personer med runde briller

Runde briller er braget tilbage på modescenen som aldrig før. Man ser dem faktisk over det hele, og i mange forskellige stile. Men der findes faktisk dem, som har båret runde briller længe. Her har vi samlet en top 10 over vores bud på de mest ikoniske og genkendelige kendisser, som går med runde briller.

 

10. Simon Cowell

Simon Cowell runde briller

 

Det er måske lidt overraskende at se X-Factor dommer Simon Cowell på denne liste. Men han er alligevel værd at nævne, for han faktisk runde briller. Cowells briller har et supertyndt metalstel som er både meget diskret og stilfuldt. Linserne er svagt ovale og passer perfekt til Cowells ansigt, som er aflangt og præget af en ret tung kæbe.

Bonus-info: Cowell forsøgte faktisk i årevis at skjule det faktum, at han brugte briller. Nu til dags er han dog helt okay med at bruge dem i offentligheden.

 

9. Bono

Bono med runde briller

 

Forsangeren I U2, Paul David Hewson – bedre kendt som Bono – er en af verdens mest kendte musikere. En stor del af hans genkendelighed kommer faktisk fra hans briller. Måske forbinder du ham med store, farvede solbriller. Men Bono bruger faktisk ofte et par meget mindre, runde briller. Bono’s briller er meget små med bred næseryg og tyndt metalstel. Ironisk nok fungerer de godt til hans look fordi de er så små – I modsætning til hans andre, meget større briller.

Bonus-info: Bono bruger altid briller med farvede glas, fordi han lider af grøn stær.

 

8. Mahatma Gandhi

Gandhi med runde briller

 

Den indiske politiker og åndelige leder Mahatma Gandhi bar altid et par små, simple og runde briller. Stellet var sølv- eller guldmetal og stængerne sad lavt I forhold til linserne, hvilket gav ham et meget ikonisk udseende som mange nok ville genkende selv den dag I dag, over et halvt århundrede efter hans død.

Bonus-info: Et par af Gandhis briller, som blev fundet efter hans død, røg på auktion for over 2 millioner kroner. Så dyre briller finder du altså ikke her hos BilligBrillen!

 

7. Steve Jobs

Steve Jobs runde briller

 

Opfinderen og grundlæggeren af Apple var kendt for sin utroligt simple stil I påklædning. Men nok ikke mange husker hans briller. Han bar nemlig et par super-diskrete runde briller. Der var intet stel omkring linserne, hvilket passede perfekt til Jobs’ underspillede, minimalistiske stil. Faktisk kan man sige, at hele pointen med hans briller – ligesom resten af hans fremtoning – var at det ikke skulle være noget, man bemærkede eller huskede, for det var ikke vigtigt. Man må sige, at med hensyn til hans runde briller, gjorde de jobbet fint.

Bonus-info: Jobs valgte at gå med runde briller på grund af et billede han havde af Gandhi, som han så meget op til.

 

6. Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg med runde briller

 

Hun er den eneste kvinde her på listen, og det er ellers ikke fordi runde briller ikke klæder kvinder eller fordi kvinder ikke ofte bruger dem. Der er bare ikke så mange kvindelige kendisser, som har gjort runde briller til en del af sit look eller image. Men det må man sige, at Whoopi Goldberg har. Hun har faktisk brugt runde briller meget længere end de fleste andre. Hun skifter mellem forskellige stile, men er især kendt for kraftige glas og tykt, sort plastisk-stel. Hun har også brugt et par runde briller I en model, som kun har stel på den nederste halvdel af linserne.

Bonus-info: Goldberg er blevet så svagtseende at hun ikke længere må køre bil.

 

5. Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne med runde briller

 

Mørkets Prins, aka Ozzy Osbourne, er nok mest kendt som rockstjerne og for at bide hovedet af en flagermus. Men mange vil også genkendte hans ikoniske runde briller. De er helt runde og har tyndt metalstel og dybblå eller meget mørke glas. De passer godt til ham, fordi de bliver indrammet af hans lange, lige hår og hans brede kæbe.

Bonus-info: Osbournes briller er af mærket Oliver Peoples Vintage.

 

4. Christian Stadil

Christian Stadil med runde briller

 

Vi ville så gerne have en dansker på listen, og Christian Stadil er nok den de fleste danskere tænker på, når man siger runde briller. Måske kender du ham bedst fra programmet Løvens Hule. Hummel-ejeren og milliardæren er kendt for sit skaldede look med tilhørende briller. De har skiftet lidt gennem tiden, men de har altid været runde, oftest med et kraftigt, skildpaddefarvet stel. De passer godt til hans markede hage.

Bonus-info: Stadil har sagt, at man "skal smide de firkantede briller væk". Han mente, at man skulle tænke uden for boksen, men måske har han taget sit eget råd bogstaveligt?

 

3. Johnny Depp

Johnny Depp med runde briller

 

Johnny Depp bærer stort set altid briller, og han er en af de mest alsidige, når det kommer til hvilken stil af briller, han kan bruge. For det er ikke kun runde briller, han bliver set med, selvom det nok er dem, han er mest kendt for. Det er ofte en form for afrundede Wayfarer-briller med et sort stel og farvede linser med glidende overgang. Depp har en lidt spids kæbe, som passer godt til runde briller.

Bonus-info: Depp er så nærsynet, at når han skal spille en rolle uden briller, har han svært ved at se ret langt frem for sig.

 

2. Harry Potter

Harry Potter med runde briller

 

Ja, ja – vi ved det godt. Harry Potter er ikke en virkelig person. Men hvem kan ikke genkende hans look med de runde briller og sorte grydeklipning? Daniel Radcliffe gjorde ham udødelig I filmene, hvor han bar de ikoniske briller I hver eneste scene.

Bonus-info: Det viste sig tidligt under indspilningen til den første film, at Radcliffe var allergisk over for nikkel, som var I brillestellet. Derfor fik man hurtigt lavet et par nye, nikkelfri briller.

 

1. John Lennon

John Lennon med runde briller

 

John Lennon er på toppen af vores liste fordi han ubestridt er den mest kendte for at bære runde briller. Han bar nemlig aldrig andet. Faktisk blev han nærmest synonym med dem. Ingen I verdenshistorien har gjort så meget for at gøre runde briller populære, og det vil den afdøde Beatles-sanger altid blive husket for.

Bonus-info: Lennon's yndlingsbriller havde orange linser. Han var tilhænger af Feng Shui, som påstår at orange fremelsker kreativitet.

 

Passer runde briller til mig?

Hvis du selv er ude efter et par runde briller, men du er i tvivl om hvorvidt de vil klæde dig, kan du tjekke vores guide Hvilke briller passer til mig?