Hvilken ansigtsform har jeg?

Her finder du vores guide til ansigtsform. Vi har gjort vores bedste for at hjælpe dig på vej til at finde din ansigtsform, så du kan vælge den brille, der passer perfekt til netop dit ansigt.

 

Det er praktisk at kende sin ansigtsform. Den afgør nemlig ting som hvilken frisure eller hvilke briller, der passer dig bedst. Der er derfor god grund til at tage sig tiden og gå igennem guiden her.

Man deler normalt ansigter ind i fem former. Oval, rund, firkantet, hjerteformet og diamant. Lad dig ikke overvælde af de mange forskellige former. Vi skal nok få dig sporet ind på hvilken, der passer bedst på dig!

Det er dog vigtigt at sige med det samme, at ikke alle ansigter passer perfekt på én form. Måske ligger du midt imellem to. Men hvis det skulle være tilfældet, vil du stadig få et godt bud på, hvilken ansigtsform, du har.

 

Find din ansigtsform

Hvis du ikke allerede har en ide, så frygt ikke. Nu går vi igennem en trin-for-trin guide, som gerne skulle gøre dig klogere på din ansigtsform.

Sådan gør du: Besvar disse tre spørgsmål med det svar, som passer bedst på dit ansigt. For hvert svar får du et eller flere bogstaver. Skriv dem ned, så du husker dem. Til sidst kan du se, hvilket bogstav, du har scoret flest af. Dette giver en stærk indikation af, hvilken ansigtsform, du har.

 

Spørgsmål 1: Hvor er dit ansigt bredest?

  • Panden: Hvis din pande er bredere end dine kindben, tyder det på et hjerteformet ansigt. Du får et H.
  • Kindbenene: Hvis dine kindben er den bredeste del af dit ansigt, så har du enten et ovalt, rundt, diamant- eller hjerteformet ansigt. Du får et O, R, D og H.
  • Kæben: Hvis kæben er det bredeste punkt på dit ansigt, tyder det på et firkantet ansigt. Du får et F.
  • Det er cirka lige bredt hele vejen ned: Hvis der ikke rigtig er nogle dele af dit ansigt, der er bredere end andre, tyder det på et enten ovalt eller firkantet ansigt. Du får et O og et F.

 

Spørgsmål 2: Hvilken form har din kæbe?

  • Afrundet: En blød eller afrundet kæbe tyder på et ovalt eller rundt ansigt. Du får et O og et R.
  • Firkantet: En firkantet eller lige kæbelinje tyder på et firkantet ansigt. Du får et F.
  • Spids: En spids eller smal kæbe tyder på enten diamant- eller hjerteformet ansigt. Du får et D og H.

 

Spørgsmål 3: Hvor langt er dit ansigt?

  • Kort: Et kort ansigt betyder, at det er tæt på samme højde og bredde. Dette er typisk for runde og firkantede ansigter. Du får et R og et F.
  • Medium: Hvis dit ansigt er lidt højere end det er bredt, kan det være enten ovalt, diamant- eller hjerteformet. Du får et O, et D og et H.
  • Langt: Hvis dit ansigt er omkring dobbelt så langt som det er bredt, tyder det på et ovalt ansigt. Du får et O.

 

Hvilket bogstav har du flest af?

Du skulle gerne sidde tilbage med en række bogstaver, og et af dem er forhåbentligt mere hyppigt optrædende end de andre. Tryk på det ansigt herunder, som passer til det bogstav, for at læse mere om din ansigtsform og se eksempler på andre, som har samme form.

 

O står for Oval, R står for Rund, F står for Firkantet, D står for Diamant, og H står for Hjerte.

Oval

Rund

Firkant

Diamant

Hjerte

 

 

Ovale ansigter

Ovale ansigter er den mest almindelige ansigtsform. De har næsten samme bredde hele vejen, men dog en anelse bredere ved kindbenene. De har også runde kæbelinjer og ofte runde hårgrænser. De har ikke særligt synlige kindben og heller ikke særligt markerede hager.

 

 

Se hvilke briller, der passer til ovale ansigter →

 

Runde ansigter

Runde ansigter er omtrent samme højde og bredde. De har meget runde træk, rund kæbe og ofte rundet hårlinje. Som regel har de ikke særligt høje pander og deres hager går meget i ét med kæbelinjen.

 

 

Se hvilke briller, der passer til runde ansigter →

 

Firkantede ansigter

Firkantede ansigter har samme bredde hele vejen ned. De har en lige hårgrænse og en lige eller firkantet kæbelinje. Det er især den brede, firkantede kæbe, der afgør det firkantede ansigt. 

 

 

Se hvilke briller, der passer til firkantede ansigter →

 

Hjerteformede ansigter

Hjerteformede ansigter har en spids kæbe og hage, fremtrædende kindben og en bred pande. De har også ofte en lille nedadpegende spids i midten af hårgrænsen.

 

 

Se hvilke briller, der passer til hjerteformede ansigter →

 

Diamantformede ansigter

Diamantformede ansigter er den mest sjældne ansigtsform, og den ses mest hos kvinder. De har en spids kæbelinje, markeret hage, fremtrædende kindben og smal pande.

 

 

Se hvilke briller, der passer til diamantformede ansigter →

 

Hvordan vælger jeg en brille der passer?

Nu hvor du kender din ansigtsform, er det nemt at vælge de helt rigtige briller, som vil passe til dit ansigt. Der er dog et par andre faktorer, som også spiller ind, og vi anbefaler derfor at du også tjekker vores guide Hvilke briller passer til mig?

 

Videre læsning

Du kan se Louis Nielsens guide til ansigtsform her.

Euroman har også lavet en guide, som kan være nyttig.