Få skærmbriller betalt af arbejdsgiver

Vidste du, at du kan få skærmbriller betalt af arbejdsgiver? Hvis du arbejder foran computer og oplever gener som nakkespændinger, hovedpine, søvnbesvær eller sviende og trætte øjne, så kan et par skærmbriller måske hjælpe dig. Og du behøver ikke selv betale. Læs mere om hvordan herunder.

 

 

Skærmarbejde på jobbet

Flere og flere danskere arbejder på computer nu om dage. Enten på kontoret eller hjemmefra. Og det gælder ikke længere kun for de traditionelle kontorjobs, at mange bruger meget tid foran skærmen på deres arbejde, for alting bliver mere og mere digitaliseret. Papir, opslag, beskeder og tavler bliver byttet ud med skærme i forskellige størrelser.

Der er også flere og flere ældre på arbejdsmarkedet, som varetager disse jobs. Og det er især i denne demografi, at symptomer på digital eye strain (digitalt fremkaldt øjebesvær) viser sig. Men også mange yngre mennesker døjer i større eller mindre grad af gener som hovedpine, sviende øjne og problemer med at sove om natten.

Alt sammen kan skyldes for meget koncentreret tid foran skærmen på arbejde.

 

Hvad er skærmbriller?

Skærmbriller har mange navne. De bliver også kaldt briller mod blåt lys, anti blue light briller eller søvnbriller.

Alle navnene dækker over den samme brille. Nemlig en brille, som frasorterer det usynlige blå lys, der udsendes af skærme med LED-lys – hvilket er alle moderne skærme, lige fra mobiler til tv.

Den usynlige del af det blå spektrum i lyset indeholder blandt andet ultraviolet stråling, og det forekommer faktisk naturligt i blandt andet solskin. Så det er ikke i sig selv skadeligt for os eller vores øjne.

Problemet opstår, når vi udsætter os selv for alt for meget af det – og især på tidspunkter, hvor det ikke er naturligt, fx om vinteren eller om natten.

Det blå lys tjener nemlig til fra naturens side at regulere det hormon, der gør os trætte når det er nat. Men hvis man arbejder fra tidlig morgen til sen aften – og måske endda efter man er gået i seng – ja, så får hjernen forvirrede signaler, og derfor dannes der ikke den melatonin, som ellers skulle gøre os søvnige, og hermed opstår søvnbesværet.

Der er også mange andre gener forbundet med for meget skærmtid, fx trætte eller sviende øjne, hovedpine og nakkesmerter. Alt sammen tegn på, at man sidder for længe foran skærmen og anstrenger sig.

 

Få skærmbriller betalt af arbejdsgiver hvis du oplever gener fra for meget skærmtid

Flere og flere ældre har også arbejde, som indebærer meget skærmtid. Derfor kan skærmbriller med styrke være en hjælp. De er også indeholdt i reglen om skærmbriller betalt af arbejdsgiver.

 

Skærmbriller betalt af arbejdsgiver

Et par skærmbriller kan måske hjælpe dig, hvis du døjer med et eller flere af de ovenstående symptomer, da det usynlige blå lys fra skærmene kan være det, som generer dig, kræver anstrengelse og forstyrrer din søvnrytme.

Ikke mange kender til reglen om, at du har krav på at få skærmbriller betalt af arbejdsgiver, hvis du som medarbejder oplever problemer med længere tids skærmarbejde. Du kan altså få et par skærmbriller betalt af arbejdsgiver. Læs mere om det hos Arbejdstilsynet på linket her:

www.at.dk/arbejdsmiljoeproblemer/ergonomi/skaermarbejde/om-skaermarbejde/

Arbejdstilsynet siger at du som medarbejder kan få lavet en undersøgelse hos læge eller optiker uden det koster dig noget. Og hvis denne undersøgelse tyder på, at du kan få gavn af skærmbriller, kan du også få dem betalt af arbejdsgiver.

 

Oplever du træthed i øjnene, hovedpine eller søvnbesvær efter en lang dag på jobbet? Så bør du overveje at få skærmbriller betalt af arbejdsgiver.

 

Bruger du i forvejen læsebriller?

Vi har også en løsning til dig, som i forvejen bruger læsebriller, når du sidder foran skærmen. Vi har nemlig skærmbriller med styrke helt op til +4,00. Du finder udvalget af skærmbriller med styrke lige her.

 

Hvad koster skærmbriller?

Vi forstår godt, at danske arbejdspladser ikke altid har så god plads i budgettet. Og måske har man endda mange ansatte, som har brug for skærmbriller.

Her hos BilligBrillen vil vi gerne hjælpe både dig som arbejdsgiver og dig som ansat, der døjer med øjnene. Vi mener nemlig, at alle skal have ret til et par skærmbriller, hvis det kan løse generne. Derfor har vi lavet en særlig rabat til erhvervsdrivende.

 

Videre læsning

Læs mere om skærmbriller hos ArbejdsmiljøWeb: https://www.arbejdsmiljoweb.dk/byggeri-og-indretning/kontorarbejdspladsen/udstyr/briller

Henvis din arbejdsgiver til siden her, ved at kopiere og dele dette link: www.billigbrillen.dk/faa-skaermbriller-betalt-af-arbejdsgiver-272/

 

Skærmbriller med styrke fås her

Skærmbriller med styrke
Se udvalg →

Skærmbriller uden styrke fås her

Skærmbriller uden styrke
Se udvalg →

 

Se også